sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Vieraita ja reissuja: Portorož ja Trieste

Toukokuun lopussa meidän luokse tuli pitkäksi viikonlopuksi Rikun kaverit Antti ja Juho. He majoittuivat meidän sohvalla. Ljubljanassa kävimme linnalla sekä nautimme kauniista ilmasta joen rannan terasseilla.

Hatut Ljubljanan kolmoissillalla

Vuokrasimme auton pariksi päiväksi. Lauantaina ajoimme rannikolle. Piranin sijaan menimme viereiseen Portorozin rantakaupunkiin. Se on vähän perinteisempi rantapaikka: täynnä hotelleja eikä kulttuurillisesti mitää nähtävää. Mekin asetuimme eräälle laiturille ottamaan aurinkoa. Portorozissa ei ollut hiekka- tai edes pikkukivirantaa, vaan merta reunusti betoninen jalkakäytävä, jossa oli paikoitellen rappusia mereen. Auringossa ei kuitenkaan jaksanut olla kovin pitkään eikä kaupungissa paljon muutakaan tekemistä ollut, joten jatkoimme matkaa.

Menimme Italian puolelle Triesteen. Slovenian rannikolta oli sinne hyvin lyhyt matka, sillä kaupunki sijaitsee aivan rajan tuntumassa. Triesten satama oli valtava, ja ajoimme sitä reunustavaa autotieta ties kuinka pitkään. Itse kaupunki vaikutti suurelta, vaikka siellä on vain 200 000 asukasta. Mahtipontisia rakennuksia oli paljon. Trieste oli Itävalta-Unkarin tärkein satamakaupunki ja arkkitehtuuria tuntui olevan paljon tältä ajalta. Emme viettäneet siellä paria tuntia enempää aikaa. Ruokapaikan hakeminen tuntui olevan tavallista vaikeampaa, suurilla kävelykaduilla oli kyllä tarjontaa kahviloista, mutta ravintolaa joutui etsimään. Sieluton hallintokaupunki oli mielikuva, joka Triestestä jäi.

Rantakatu Triestessä

Lauantai-iltana oli Euroviisujen finaalit ja meillä oli kotistudio. Meidän neljän lisäksi paikalla oli saksalaiset Elli ja Max, sekä Piotr Puolasta. Oli tosi hauskaa seurata esityksiä ja nauraa niille. Ilta huipentuikin pisteiden laskuun ja Saksan voittoon!

Sunnuntaina veimme pojat tutustumaan Blediin ja Triglavin luonnonpuistoon. Bledin järvellä oli juuri meneillään kansainväliset soutukilpailut. Sieltä menimme Bohinj-järvelle. Vesi oli tosi kirkasta ja kaloja näkyi paljon. Bohinj oli jälleen todella kaunis ja rauhoittava paikka. Jatkoimme matkaa edelleen Savica-vesiputoukselle. Tästä luonnonnähtävyydestä meiltä rahastettiin 2 € ja saimme kävellä 20 minuuttia ylämäkeen autopaikalta. Vesiputous oli kyllä mahtava ja kannatti käydä katsomassa.

Bohinj

Savica-putous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti