lauantai 26. kesäkuuta 2010

Hellettä ja jalkapalloa

Slovenian vaihto alkaa hiljalleen tulla loppua kohti. Tässä keväällä oli kausi, jolloin tuli aika koti-ikävä ja tunne, että voisi jo pian lähteä. Nyt kuitenkin taas on olo, että harmi kun vaihto loppuu. Meillä on enää alle viikko Suomeen paluuseen ja monet vaihtarit ovat jo lähteneet. Se on haikeaa, sillä nyt kun oli juuri ehtinyt ystävystyä ja tutustua ihmisiin kunnolla niin kaveripiiri hajoaakin yhtäkkiä. Olen kuitenkin varma, että pidän vaihtarikavereihini yhteyttä jatkossakin ja tapaan heitä uudestaan jossain vaiheessa. Tärkeimmiksi ystäviksi jäivät saksalaiset Elli ja Max, puolalainen Piotr sekä Mario ja Nadja Itävallasta. Myös saksalaisten Verenan ja Susin kanssa tuli vietettyä paljon aikaa.

Nyt on ollut koko kesäkuun hellettä ja lämpöasteita +25-30. Tässä oli lyhyt kylmä ja sateinen jakso, mutta nyt sää taas normalisoitui. On ollut kyllä mukavaa säätä, mutta kuumuus kyllä väsyttääkin. Joen rannan terasseilla tulee vietettyä paljon aikaa, oli tilaisuus mikä hyvänsä. Sadepäiviä lukuunottamatta en edes muista, milloin viimeksi on tullut syötyä lounasta ravintolan sisätiloissa!

Hellepäivä Ellin kanssa

Jalkapallon MM-kisat näkyvät ja kuuluvat täällä. Paikallisille on iso juttu, että pieni Sloveniakin oli mukana ja pärjasi kohtuullisesti. Ennen Englatin-pelin tappiota ja kisoista putoamista oli Ljubljanassa todellinen jalkapallohurmos päällä. Slovenian lippuja ja pelipaitoja näkyi paljon katukuvassa aina ennen pelejä. Mekin olemme katselleet jalkapalloa ahkeasti. Usein on tullut kaveriporukan kanssa nähtyä illalla ja mentyä johonkin terassille seuraamaan peliä. Useimmat Ljubljanan pubeista ja kuppiloista etenkin joen rannassa ovat hankkineet ison television ikkunalle, josta terassiväki voi katsella jalkapalloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti