maanantai 21. kesäkuuta 2010

Lisää vieraita ja reissut Pericnik-putoukselle, Rijekaan ja Opatijaan

Me saimme viimeiset vieraat kesäkuun alussa. Rikun vanhemmat tulivat Ljubljanaan ja samaan aikaan myös veljeni Jussi ja tyttöystävänsä Elina saapuivat Sloveniaan. Rikun porukoitten kanssa tehtiin samat turistikierrokset Ljubljanassa kuin ennenkin. Mentiin myös samoille perusretkille Blediin ja Triglavin kansallispuistoon sekä Piraniin.

Pohjoisen Bohinj- ja Triglav-reissuilla oli kuitenkin taas jotain uutta. Oli oikein kunnon hellepäivä, joten ihmisiä oli paljon liikkeellä rauhaisalla Bohinj-järvelläkin. Jotkut myös uivat siellä. Vierailimme myös Pericnik-vesiputouksella. Se oli vielä hienompi kuin Savica-putous. Ja mikä parasta, vesiputouksen näki koko komeudessaan jo autotieltä, joten ei ollut pakollista lähteä kapuamaan jyrkkää ylämäkeä. Kannatti kyllä mennä pidemmällekin, sillä kävellen pääsi aika lähelle putousta ja tunsi kosteuden. Kävin myös putouksen takana kävelemässä.

Pericnik

Slovenian maaseutua

Jussin ja Elinan kanssa kävin retkellä Kroatian Rijekassa ja Opatijassa. Olin jostain matkaoppaasta lukenut, ettei Rijekassa ole juuri mitään turistille ja siksi yllätyinkin positiivisesti. Se oli ihan mukava kesäkaupunki. Aika paljon Triesten tyylinen, mutta tunnelmaltaan parempi. Sieltä jatkoimme viereiseen Opatijaan. Sekin oli nyt helteiden aikaan paljon eläväisempi. Uimareita ja vesiurheilua riitti. Opatijassa on kyllä tyyliä ja se oli mainio paikka viettää päivää istuen terassilla ja katsellen kaupunkia ja merta.

Kirkko Rijekassa

Opatija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti