torstai 13. toukokuuta 2010

Vaihtariarkea

Minua pyydettiin kirjoittamaan arkielämästä täällä. On totta, että tähän blogiin on tullut kirjoiteltua lähinnä matkoista. Ehkä arki on niin arkea, että siitä ei tunnu olevan tarpeeksi sanottavaa. Tässä kerron siis jotain vaihtariarjesta!

Opiskelu on melko nimellistä täällä. Luentoja ei juurikaan ole ja vain muutama essee täytyy kirjoittaa. Kuten tuli jo aiemmin mainittua, Suomen tasoon tottuneena tiedekuntien toimintatavoissa hämmentää monet asiat. Tuntuu, ettei opettajia ja professoreita hirveästi kiinnosta, mitä me vaihtarit teemme tai millaisia kursseja meille tarjotaan. Se taas johtaa siihen, että ei kiinnosta panostaa opiskeluun kovin paljoa. Yritän tässä joka päivä vähän kirjotella esseetä. Olen huomannut tulleeni aika laiskaksi ja saamattomaksi kunnon päivä- ja opiskelurytmin puutteessa. Tuntuu kovin vaikealta keskittyä edes näihin vähäisiin hommiin.

Tämän lisäksi käydään tietysti joka päivä ravintolassa. Meillä on aikalailla vakiintunut 5-7 suosikkipaikkaa, joissa käydään useamman kerran kuussa. Nämä ovat kaikki opiskelijakuponkilistan kalliimmasta päästä (noin 4 €/lounas), mutta niissä saa myös parasta ja eniten ruokaa. Emme kokkaa kotona juuri koskaan. Opiskelijalounasetu on niin hyvä ja täyttää vatsan koko päiväksi.

Vapaa-aikaa kulutetaan käymällä lenkillä, hengaillen vain kotona tai tavaten kavereita. Käydään usein yhdessä syömässä tai illalla baarissa. Tässä vaiheessa vaihtoa on kaveriporukat aika vakiintuneet. Me ollaan pääosin saksalaisten ja itävaltalaisten seurassa. On siis löydetty mukavia ja samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on tosi hauska viettää aikaa!

Ljubljanan yöelämä ei ole välttämättä ihan meidän makuun. Pubeja ja baareja täällä on joka lähtöön, mutta klubit ei oikein nappaa. Metelkova-alue on suosittu opiskelijoiden keskuudessa. Se on melko keskustassa sijaitseva muutaman rakennuksen muodostama autonominen alue. Siellä on useita vaihtoehtoklubeja, eikä poliisi valvo aluetta. Se tarkoittaa, että klubeissa saa polttaa ja tuoda jopa omia juomia sisälle. Metelkovassa on kiva käydä joskus, mutta usein meno on liian "vaihtoehtoista" omaan makuuni. Myöskään todella paksu tupakansavu ei miellytä.

Erasmus-bileitä on aika usein opiskelija-asuntolassa. Eräässä asuntolakompleksin rakennuksessa asuu ilmeisesti pelkkiä vaihtareita ja meno on sen mukaista. Yhteiskeittiö on tapahtumapaikkana mitä erilaisimmille teemabileille. Se on sitten liian paljon ihmisiä ja todella paljon melua. Bilettämisen ja vaihtaribileiden sijaan täällä on mukavampaa käydä muutamalla pubeissa tai pitää omat pienen piirin bileet jonkun kämpillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti