torstai 6. toukokuuta 2010

Itävaltaa kiertämässä: Salzburg ja maaseutua

Wienistä lähdimme jälleen autolla kohti Ylä-Itävallan osavaltiota, jossa Carolan vanhemmat asuvat. Oli hassua kun matkalla alkoi sataa rakeita niin rankasti, että liikenne pysähtyi hetkeksi täysin moottoriteillä!

Saavuimme Kirchbergin kylään keskelle maaseutua, noin 40 km Salzburgista. Carolan vanhemmilla oli iso, tosi itävaltalaistyylinen talo, jossa oli harjakatto ja pitkä parveke. Meille tarjottiin illalliseksi suuri lautasellinen kinkkuja, makkaroita, schnitzeleitä ja juustoa. Carolan vanhemmat eivät puhuneet englantia, joten jouduin laittamaan kaiken vähäisen saksan taitoni peliin!


Maanantaina lähdimme Salzburgin kaupunkiin. Sää ei ollut enää kovin lämmin, varmaan +10-15, ja oli kovin tuulista. Mainio kaupunki tämäkin. Keskusta oli upea vanhoine taloineen ja huokui menneen ajan vaurautta. Myöskään nykyisellään Salzburg ei ole mikään halpa paikka asua ja elää, vaan melko kallis Itävallan mittapuulla. Keskusta ei ollut kovin suuri, joten oli helppoa kierrellä aukiota ja kujia. Tulikin todennäköisesti nähtyä kaikki olennaisimmat Salzburgista.

Mozart syntyi täällä

Mozart oli läsnä joka puolella. Patsas pönötti keskustassa, kuulia myytiin joka paikassa ja aika monen kahvilankin nimi tuntui olevan jotan säveltäjään liittyvää. Tietysti katsastin myös Mozartin synnyintalon, jossa moni muukin turisti parveili. Salzburgissa oli monta aika hienoa kirkkoa ydinkeskustassa, joita kävin ihastelemassa. Myöskin pikkuruinen ja kaunis hautausmaa löytyi.

Puutarhassa

Uuvuttavan kaupunkikävelypäivän jälkeen menimme jälleen Carolan vanhemmille syömään ja myös yöksi. Carolan monitoimi-isä oli tehnyt itse olutta, viiniä, likööriä, leipää, voita ja juustoa, joita taas nautittiin. Oli tosi hauskaa viettää iltaa jälleen ihan aidosti itävaltalaiseen tapaan.


Tiistaiaamuna lähdin junalla takaisin kohti Ljubljanaa. Oli aivan mahtava reissu ja näin ja koin niin paljon. Tuli myös edulliseksi, kun ei tarvinnut majoituksesta maksaa ja välillä ruokittiinkin ilmaiseksi. Itävaltaan ehdottomasti uudestaankin!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mukavalta reissulta. Kannattaa jatkossakin pitää yhteyttä Carolaan ja kutsua sitä kylään. Rahaa saattaa tulla tulevaisuudessa lisää, ystävät ovat harvemmassa.

    -jussi

    VastaaPoista