torstai 6. toukokuuta 2010

Itävaltaa kiertämässä: Wien

Wieniin saavuttua perjantai-iltana veimme auton parkkitaloon. Se oli melko edullista: kolmen päivän parkkeerauksesta maksoimme 6 €. Parkkihallista otimme bussin keskustaan, jossa asui Carolan ystävä Rainer. Hänen luonaan majoituimme pari yötä. Rainer siis asui melko keskustassa, vanhassa talossa. Huoneisto oli melko iso ja sotkuinen ja siellä eleli myös kameleontti-lemmikki, joka ei onneksi poistunut suuresta kotikasvistaan.


Vapunpäivänä lauantaina lähdimme hyvän aamupalan avulla tutkimaan kaupunkia. Wien oli todella iso ja oli valtava harppaus saapua sinne Grazista, joka on sentään Itävallan toiseksi suurin kaupunki. Ensivaikutelmat Wienistä toivat mieleen Münchenin, tai oikeastaan minkä tahansa muun suurkaupungin. Historiallista ydinkeskustaa lähestyessä alkoi ilmaantua toinen toistaan mahtipontisempia, keisarikunnan aikana pystytettyjä rakennuksia. Niitä juuri, joista Wien tunnetaan. Oli mukavaa, kun Rainer oli paikallisoppaana ja osasi kertoa myös kaupungin ja rakennusten historiasta.

Wieniläiset kuulemma viettävät vappua Prater-puistossa, joten mekin menimme sinne. Puisto oli valtava ja siellä oli paljon viheralueita, sekä huvipuisto. Olikin paljon ihmisiä liikkeellä ja he viettivät päivää vain hengaillen nurmikolla. Mekin loikoilimme siellä monta tuntia. Illalla tehtiin kotiruokaa ja oltiin vaan. Tulin tosi hyvin juttuun Rainer-isännän kanssa ja keskusteltavaa olisi riittänyt vaikka koko yö.

Riesenrad-maailmanpyörä Praterissa

Seuraavana päivänä lähdimme Carolan kanssa metrolla Schönbrunnin linnalle. Se oli keisarikunnan hallitsijoiden, Habsburgien kesäasunto. Palatsi oli todella suuri ja sen alueisiin kuului myös isoja puistoja ja eläintarha. Moni muukin turisti oli löytänyt tiensä sinne. Mentiin opastetulle kierrokselle linnan huoneisiin. Oli melko kallista, noin 12 €, mutta ehdottomasti sen arvoista. Kierros oli erittäin mielenkiintoinen. Sen jälkeen vielä pyörittiin jonkin aikaa puutarhassa.


Schönbrunnista. Kaupunki taustalla.

Linnavierailun jälkeen lähdettiin Wienistä eteenpäin. Tästäkin kaupungista jäi tunne, että täytyy ainakin kerran palata. Tämän kokoisen suurkaupungin tutkimiseen tarvitaan enemmän kuin pari päivää. Jäi esimerkiksi paljon kiinnostavia museoita, joissa voisi käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti