sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Terveisiä Tolstoinkadulta

Meidän tuutori -yllättäen pitkä musta mies (!)- oli ystävällinen ja tuli meitä vastaan lentoasemalle. Hän vei meidät autolla Tolstojevan asunnolle. Kämppä sijaitsee Bezigradin kaupunginosassa, keskustasta kolmisen kilometriä pohjoiseen. Alueella on paljon pientaloja, ja lähes kaikissa taloissa pihaa reunustaa aita, jossa on portti.

Asunnolle saavuttuamme meitä oli vastassa venäläinen kämppis Anastasia. Hän oli ystävällinen ja opetti kartasta jotain perusasioita. Asuntoon kuuluu olohuone, johon on yhdistetty pieni ruokasali, keittiö, kylpyhuone ja kolme huonetta.

Meidän huone on kuin pieni hotellihuone, jossa on suuri sänky ja seinustalla vaatekaapit. Ikkuna on takapihalle. Huoneen edellinen asukas oli jättänyt tänne jotain tavaroitaan ja vaatteitaan, joita hänen pitäisi tulla hakemaan pois ensi viikolla.

Ja sitten se pieni järkytys: huonetta ei oltu siivottu varmaan puoleen vuoteen. Ilma oli tunkkainen ja sängyn alla oli uskomattoman paljon pölyä. Huomasimme, että muillakaan kämppiksillä ei näköjään ole ihan samat siivousstandardit kuin meillä ja siivouskalusto on aika onnetonta. Esimerkiksi imuri ei toimi, joten pölyt lakaistaan harjalla vain suurpiirteisesti. Oli siis harmittavaa heti ruveta siivoamaan! En myöskään ymmärrä, kuinka huoneen edellinen asukki on kehdannut jättää paikat niin pölyisiksi seuraaville.

Kaiken kaikkiaan asunto on tämän parin päivän kokemuksen perusteella ihan jees. Täällä on saanut olla tosi rauhassa, eikä kämppiksiä juuri koskaan näe. He eivät ilmeisesti ole kiinnostuneita tutustumaan sen enempää. Vuokraisäntä kävi perjantai-iltana esittäytymässä ja vaikutti oikein mukavalta.


Kuva asunnon olohuoneesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti