sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Täällä kelpaa olla opiskelija

Saimme tällä viikolla viralliset opiskelijakortit ja niillä pääseekin nauttimaan reiluista etuuksista. Kuukauden bussilipun saa puoleen hintaan eli se on 17 €. Hölmöä on vaan, että kyseisen lipun voi ladata vain täysiä kuukausia kohden. Helmikuuhun saakka menemme busseissa siis kertamaksuilla (1 €).

Kaikkein paras opiskelijaetu on ehdottomasti ruokailun järjestyminen. Opiskelijat saavat ostaa joka kuukausi 20 kuponkia kaupungin ravintoloihin. Kupongit maksavat 1-4 € ja käyvät noin sataan ruokapaikkaan. Lounaaseen kuuluu useimmiten alkukeitto, salaatti, pääruoka ja jälkiruoka. Tässä järjestelmässä on todella hinta-laatusuhde kohdallaan. Ruokaa tulee usein niin paljon, ettei samana päivänä tarvitse juuri mitään enää syödä. Olemme tähän asti kokeilleet meksikolaista, kiinalaista, pizzeriaa sekä perinteisempää opiskelijaruokalaa tiedekunnassa. Vaikka Tampereellakin homma toimii ja ruoka on hyvää ja halpaa, tämä kyllä päihittää senkin mennen tullen. Emme olekaan tähän saakka juuri kokkailleen kotona.

Ylioppilaskunta Šou järjestää ilmeisesti aktiivisesti tapahtumia ja retkiä vaihtareille. Maanantaina katsastimme Parlament-pubin jokaviikkoisen kv-illan. Ihan mukavaa oli paitsi että kunnon meno alkoi vasta keskiyön jälkeen. Se on harmillista, sillä seuraavat viikot meillä on vielä aamuisin sloveenin tunnit.

Pari päivää sitten taas olimme luistelemassa Tivoli-puistossa. Luistimet olivat aika mielenkiintoiset, mutta alun haparoinnin jälkeen luistelu sujui oikein hyvin. Välillä tarjottiin lämmikkeeksi kuumaa viiniä. Hommaa säesti erittäin kulunut musiikki noin 90-luvulta. Mutta ihan hauskaa oli. Ensi viikolle lupailtiin laskettelureissua. Sinne aion ehdottomasti!

Tiina luistelemassa

Olemme tähän asti tutustuneet lähinnä kielikurssin muihin suomalaisiin. Olemme henganneet heidän kanssaan ja sitten olleet vain kaksin. Tuntuu siltä, että tähän asti kevään uudet vaihtarit ovat kaikki joko suomalaisia tai tsekkejä, ja molemmat tietysti pyörivät omiensa kanssa. Parin viikon päästä vasta suurin osa erasmuksista saapuukin.

Eilen illalla istuimme iltaa kämppisten ja slovenialaisten viinien kanssa. Oli mukava jutella ja tutustua vähän muihin talon asukkeihin. Slovenialainen viini on hyvää ja edullista, ja valikoima viineistä on laaja tavallisessa lähimarketissakin.

Viikonloppuna satoi paljon lunta. Kuvassa meidän asuintalo.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan sairaan kivalta :) Oon aika kateellinen noista ruuista, vaikka onhan täälläkin yliopistolla hyvät ruuat. Kiva kun ootte päässy niin mukavasti alkuun! :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä kuvia!

    -jussi

    VastaaPoista