perjantai 1. tammikuuta 2010

Asuminen

Asiat ovatkin menneet eteenpäin edellisestä blogikirjotuksesta. Saatiin postissa ihan viralliset hyväksymispaperit, yliopiston esite ja kaupungin kartta. Mutta mikä tärkentä, asuntoasia on edennyt.

Saatiin molemmat paikka opiskelija-asuntolasta. Ja mikäs se hassumpaa, että tamperelainen palaava vaihtari otti meihin samana päivänä yhteyttä ja tarjosi omaa huonettaan vuokralle! Olikin hämmentävää, kun kaksi tällaista uutista pompahti samaan aikaan. Olimme sitten tähän suomalaiseen tyttöön enemmänkin yhteydessä, esimerkiksi Skype-puhelun kautta. Hän lähetti asunnosta kuviakin ja kehui sitä kaikin puolin.

Me päädyttiin sitten ottaan se suomalaisen asunto ja peruttiin asuntola. Meitä odottaa siis Lljubjanassa (toivon mukaan!) noin 3km keskustasta sijaitseva rivitalo, jossa meillä kahdella on oma huone ja samassa huushollissa pari muuta vaihtarityttöa. Kuvien mukaan siellä on uudehko kalustus ja lupailtiin myös, että varusteluun kuuluu mm. pihagrilli ja tiskikone. Vuokraltaan kämppä on vähintäänkin tuplasti asuntolahinnaston, mutta luultavasti myös melko lailla parempi. Kuulemani mukaan vuokrataso Ljubljanassa on muutenkin Tampereen hinnoissa.

Asuntoasia näytti siis hoituvan kuin itsestään. Onkin mukava, kun jos jo saapumispäivänä pääsee "valmiiseen kotiin" eikä tarvitse punkata ekoja päiviä jossain hostellissa. Odotan mielenkiinnolla ja avoimin mielin tulevaa kämppää ja elämäni ensimmäistä kimppa-asumista.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uudesta kämpästä. Mitenkäs lentojen kanssa kävi?

    -jussi

    VastaaPoista
  2. Lennot piti olla alunperin Tampere-Tukholma-Ljubljana, mutta koska toi jälkimmäinen väli peruuttiin niin nyt Tukholman jälkeen on toinenkin välilasku Münchenissä! Suoria lentojahan Suomesta ei ookkaan kun kesäaikaan.

    VastaaPoista