perjantai 9. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen viettoa

Viime viikolla kävimme ajamassa karting-autoilla, joka sekin oli yksi ylioppilaskunnan järjestämistä ohjelmista. En ollut koskaan kokeillut sitä aikaisemmin ja oli tosi hauskaa. Tuntui ihan formulakuskilta olla auton ratissa kaasuttelemassa!

Oli outoa, kun pitkäperjantai ei ole täällä vapaapäivä. Meillä oli ihan koulupäivä ja luentoja silloin. Viikonlopuksi yritettin suunnitella jotain pientä matkaa, koska suurin osa vaihtareista lähti johonkin pääsiäisreissuun, mutta olimme liian myöhään liikkeellä eikä parhaissa vuokraamoissa ollut enää vapaana autoja. Keksimme siis muuta ohjelmaa täällä Ljubljanassa.

Lauantaiaamuna lähdettiin saksalaisten Ellin ja Susin kanssa kaupungin ulkopuolella olevalle Smarna Gora -kukkulalle eräilemään. Kohde oli hyvä, koska sinne pääsi yhdellä paikallisbussilla suoraan täältä Bezigradista. Metsäinen kukkula oli noin 600 metriä korkea, ja sinne vei useita erilaisia polkuja. Nousu kesti noin tunnin verran ja välillä oli loivempaa ja jyrkempää. Että kyllä tunsi urheilleensa ylös päästyä! Ylhäällä oli jonkinlainen kappeli ja ravintola, jonka terassilla oli hyvä levähtää. Alastulo ei ollut paljon sen helpompaa, sillä tiet olivat mutaisia ja kivet liukkaita. Oli mukavaa viettää aikaa luonnon helmassa. Matkalla nähtiin muun muassa aaseja ja hanhia.

Illalla mentiin samalla porukalla hohtokeilaamaan. Joukkoon liittyi myös amerikkalainen Allan. Keilaus oli hurjan hauskaa ja siitäkin on aikaa, kun olen viimeksi kokeillut. Keilahalli oli vielä tosi uusi ja siisti, mikä lisäsi mukavuutta. Urheilupäivän päätteeksi käväistiin pubissa.

Sunnuntai eli pääsiäispäivä oli laiska päivä. Illemmalla meille tuli jälleen Elli ja Susi kylään. Meidän kämppikset ovat poissa koko pääsiäisen, joten oli luksusta että iso kämppä oli kokonaan meidän käytössä. Teimme illalliseksi hyvää pastasalaattia, nakkeja ja tottakai kananmunia. Keitimme ison kattilallisen munia, niitä oli yhteensä 17! Kun munat olivat kypsiä dippasimme niitä väriaineeseen, jolloin ne saivat tasaisen kauniin värin. Lopuksi askartelimme siirtokuvia munien kylkeen. Ja niistä tuli kyllä näteimpiä pääsiäismunia ikinä, eikä niitä raaski enää syödä! En koskaan tiennyt, että niitä voi koristella näin edistyksellisesti. Syönnin jälkeen katselimme meidän jättitelkkarista pari elokuvaa.

1 kommentti:

  1. Hyvä että joku pitää Suomen lippua ylhäällä autourheilussa.

    -jussi

    VastaaPoista