perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mariborin laskettelut

Olin hautonut uutta laskettelumatkaa Kranjska Goran reissusta lähtien ja se toteutuikin viime lauantaina. Lähdimme jälleen kahden saksalaisen, tällä kertaa Ellin ja Martinin kanssa vuokra-Cliolla kohti Slovenian toiseksi suurinta kaupunkia ja luultavasti suurinta laskettelukeskusta, Mariborsko Pohorjea. Hassua kun mainitsin laskettelureissusta vuokraisännälleni, niin hän tuumasi että "niin kauas!" Slovenian mittapuulla Maribor onkin kaukana, puolentoista tunnin ajomatkan päästä pääkaupungista.

Pääsimme rinteille sukset jalassa vasta aamupäivällä, joten eihän päivä millään riittänyt suuren hiihtoalueen läpikäymiseen. Ennen lounasta laskimme päärinteitä ja lounaan jälkeen lähdimme kauemmas. Pohorjen siirtymäalueet eivät olleetkaan niin helppoja kun luultiin. Etenkin täydellä mahalla oli rankkaa hiihtää tasaisella ja ylämäkeen. Emme lopulta edes ehtineet alueen toiseen päähän ja jäimme laskemaan keskirinteisiin. Ne olivatkin parhaassa kunnossa.

Mariborin hiihtokeskus olisi kyllä vaatinut ainakin toisen päivän, jotta olisi ehtinyt kokeilla kaikkia rinteitä. Mutta oikein hyvä mieli jäi tästä hiihtopäivästä. Mukava paikka. Ennen kotiinlähtöä pistäydyimme vielä kahvilla Mariborin kaupungissa.

Mariborin kaupunki taustalla

1 kommentti:

  1. Kuvasta päätellen maa on siellä jo vihreää. Rinteiden ulkopuolella ei taida olla paljoa lunta. Mitenköhän kauan siellä laskettelukausi jatkuu.

    -jussi

    VastaaPoista