perjantai 26. helmikuuta 2010

Laskettelua Kranjska Gorassa

Viime viikolla perhettäni tuli laskettelulomalle Sloveniaan. Isäni, veljeni sekä ystävä vanhempieni naapurista kävivät ensin Mariborissa laskettelemassa ja tulivat keskiviikkoiltana Ljubljanaan. He katsastivat meidän asunnon ja mentiin yhdessä syömään slovenialaiseen ravintolaan. Oli kyllä mukava nähdä. Torstaina he lähtivät Pohjois-Slovenian laskettelupaikkaan, Kranjska Goraan.

Meillä oli vielä perjantaina sloveenin kurssin lopputentti (joka meni molemmilta komeasti läpi!), joten pääsimme lähtemään Kranjskaan vasta myöhemmin perjantaina. Meidät noudettiin mukavasti vuokra-autolla, joten matka moottoriteitä pitkin keski vain tunnin verran. Oltiin Rikun kanssa varattu viimehetkellä majoitukseksi B&B-paikka rinteiden läheltä. Hinta oli melko kohtuullinen huoneeseen ja aamupalan tasoon nähden.

Kuva majatalomme ikkunasta. Rinteille oli matkaa tästä vain 100 metriä.

Perjantaina oli Ljubljanassa armoton vesisade, joka muuttui vuoristoon tultaessa tiheäksi lumisateeksi. Oli alunperin tarkoitus lähteä vielä iltamäkeen, mutta sää ei sallinut. Iltatekemiseksi menimme siis vain syömään. Valitsemamme ravintola osoittautuikin erinomaiseksi. Esimerkiksi herkullisia kala-annoksia sai noin kuudella eurolla.

Lauantaina lähdimme jatkuvasta lumipyrystä huolimatta mäkeen. Hissilippu ja välinevuokra maksoivat päivältä yhteensä 45€. Ihmisiä oli hyvin vähän liikkeellä ja kaukaisemmilla rinteillä me olimme ainoat laskijat. Oli uusi kokemus laskea todella paksussa lumipeitteessä, ihan kuin olisi ollut umpihangessa rinteiden ulkopuolella. Laskeminen ei ollut kuitenkaan vaikeaa ja oli hienoa tehdä omat jälkensä puhtaaseen rinteeseen. Ainoa miinus oli, että lumisateesta johtuen tuolihissit olivat märkiä ja kastelivat vaatteet. Lauantaina söin lounaaksi Kranjska Goran kuuluisaa makkaraa, joka olikin hyvää. Illalliselle päädyimme samaan ravintolaan kuin edellisiltana.



Iskä etenee lumessa

Sunnuntaina loput meidän seurueesta olivat lähteneet jo kotia kohti. Minä ja Riku menimme kuitenkin mäkeen, sillä päivästä oli luvattu aurinkoista. Sitä se kyllä olikin, aivan loistava keli. Oli nautinnollista lasketella ja myös hississä pönöttää ja katsella maisemia, sekä pysähtyä oluelle rinneterassille.



Kranjska Gora oli kiva paikka käydä viikonloppumatkalla. Itse kylä on miellyttävä ja pienen kokonsa puolesta sopiva lyhyelle matkalle. Rinteet olivat etenkin aloittelija- ja keskitason laskijoille sopivia . Kylään on myös bussiyhteys Ljubljanasta - paluumme Alpetourin kyydissä sunnuntaina kesti noin kaksi tuntia. Kaiken kaikkiaan, Kranjska Gora oli hieno kokemus ja ehdottomasti suositeltava matkakohde alppimaisemista ja talviurheilusta kiinnostuneille!

1 kommentti:

  1. Kuvista näkee hyvin eron hyvän ja huonon sään välillä. Onneksi rinteitä ei suljettu kovallakaan lumisateella, vaan hissit pyöri normaalisti. Tuolihisseissä olisi voinut olla lumisateelta suojaava kupu.

    Hieno paikka kaiken kaikkiaan.

    -jussi

    VastaaPoista